בקשות חנינה ומחיקת רישום פלילי
"החנינה והרחמים הם צמדו של המשפט – מול צדק ומשפט, מידות הדין, עומדים חנינה ורחמים, מידות הלב"
כב' השופט א' רובינשטיין, בג"צ 10021/06
עו"ד רותם טובול, מומחית לבקשות חנינה ומחיקת רישום פלילי
המשרד הוקם בשנת 2011 ומתמקד בייצוג תיקים פליליים מגוונים, כחלק מייצוג וליווי משפטי מקיף, מטפל בהצלחה יתרה גם בבקשות חנינה לביטול עונש מאסר בפועל ולמחיקת רישום פלילי. הניסיון הרב שצברה בתחום, מנגיש ללקוחות המשרד את הזכות לפתוח דף חדש בחייהם.
השירות המשפטי מכסה את כלל התהליך הבירוקרטי והמקצועי הנדרש:
ליווי צמוד של הלקוח- החל מאיסוף המסמכים הרלוונטיים, בניית הבקשה, כתיבתה והגשתה למחלקת החנינות בבית הנשיא; ועד להחלטה הסופית המיוחלת.
הזמן הטוב ביותר להגשת בקשות חנינה ולמחיקת רישום פלילי - הוא עכשיו!
שאלות ותשובות
על פי חוק יסוד נשיא המדינה, מוענקת לנשיא סמכות החנינה וההקלה בעונש לאסירים המבקשים לשנות את תקופת המאסר שהוטלה עליהם. סמכות החנינה אינה חוליה נוספת במערכת המשפט ואינה משמשת ערכאת ערעור על החלטות בתי המשפט. מדובר בסמכות של חסד ורחמים המיועדת למקרים בהם מתקיימות נסיבות ייחודיות או יוצאות דופן.
הקלה בעונש מאסר בפועל; הקלה בעונש מאסר בפועל שמרוצה על דרך של עבודות שירות; הקלה/ביטול פסילת רישיון נהיגה; הקלה/ביטול קנס, לרבות קנס תעבורה וקנס מנהלי; בקשה לקציבת עונש מאסר עולם, לרבות בקשה להקלה נוספת בעונש מאסר עולם שנקצב; בקשה לקיצור תקופות התיישנות או תקופת המחיקה במרשם הפלילי, לרבות מחיקת מרשם תעבורתי; בקשה להקלה באמצעי משמעת שהוטל על בעל מקצוע מוסדר (התליית או ביטול רישיון).
כל אדם שניתנה לגביו החלטה שיפוטית בהליך פלילי והוא מבקש לשנות את תוצאותיו ו/או לבטל רישום פלילי. אלו מתאפשרים מיד לאחר מתן פסק הדין.
משך הזמן בבקשת חנינה משתנה מאדם לאדם, בהתאם לנסיבות הבקשה.
בקשת חנינה יכולה להיות מוגשת ע"י האדם עצמו או ע"י בן משפחה מדרגה ראשונה או ע"י עורך דין פלילי.
כל בקשה לחנינה מהנשיא שונה מהאחרת, ועל כל בקשת חנינה לכלול את העובדות, הנסיבות והטעמים המיוחדים לאותו אדם. כדוגמת: נסיבות ביצוע העבירה; נסיבות אישיות ומשפחתיות; נסיבות סוציאליות; נסיבות רפואיות; שירות צבאי ותמורה לחברה; התנדבויות; מכתבי המלצה וכדומה. כמו כן, יש לצרף מסמכים תומכים לנסיבות והעובדות שיפורטו בבקשה.
על כן ולאור המורכבות שיש בהגשת בקשת חנינה מהנשיא, מומלץ להגיש את הבקשות רק באמצעות עורך דין פלילי המומחה בבקשות מסוג זה.
הסמכות החוקית שנמצאת בידיו של נשיא המדינה – לחון ולהקל בעונשים על-ידי הפחתתם או המרתם, מתגבשת להחלטה בהתבסס על מידע רב המוגש בבקשת החנינה וכולל פרמטרים רבים ובנוסף, חזון הנשיא וערכיו, המשפיעים על מתן או אי-מתן החנינה. ולכן על הבקשה להיות מוגשת באופן מלא, קפדני ומיטבי, תוך הכרות עם היסטוריית החנינות של הנשיא. כל אלו ועוד מסייעים ותומכים בהחלטתו הרת הגורל של כב' הנשיא לחנינה.